Pihlajalinnas hälsoapp

Distansmottagning via Pihlajalinnas hälsoapp för kommuninvånare

Genast till läkaren

Med en smarttelefon har du möjlighet till läkarmottagning på distans vid Bottenhavets hälsa utan att köa. Du kan få hjälp med de vanligaste sjukdomarna och besvären samt förnya recept. Mottagningen börjar alltid med en vårdbedömning. Ett distansmottagningsbesök kostar lika mycket som ett mottagningsbesök på hälsostationen.

På distansmottagningen via Pihlajalinnas hälsoapp kan du diskutera via chatten och vid behov via en videokontakt med vårdpersonalen. Våra experter hjälper dig med dina besvär och hänvisar dig vid behov smidigt till lämplig fortsatt vård under samma distanskontakt. För kommunens kunder börjar distansmottagningen alltid med att en skötare gör en vårdbedömning utgående från symtomen.

Distansmottagning är ett nytt sätt att sköta ärenden

På distansmottagning kan man sköta många olika akuta besvär såsom urinvägsinfektioner, infektioner i övre luftvägarna, ögoninfektioner och utslag. Läkaren kan också ordinera patienten läkemedel, skriva en remiss till fortsatta undersökningar eller skriva en kort sjukledighet. Hela symtomförteckningen kan du se i appen.

De nuvarande betjäningskanalerna dvs. tidsbeställning per telefon och mottagningen på hälsostationen förblir oförändrade. Som kommunens kund kan du använda tjänsten under hälsostationens öppettider.

Priser för distansmottagning

Vårdbedömning av skötare: avgiftsfri

Distansmottagningsbesök hos läkare: samma pris som för ett mottagningsbesök på hälsostationen. Om du har betalat årsavgiften ingår distansmottagningsbesöken i den. (Du kan kontrollera mottagningspriserna bl.a. på stadens webbsida.)

Observera att du tillsvidare inte kan sköta någon annan persons ärenden via appen.

Så laddar du ner appen och börjar använda den

Du kan kontakta vårdpersonalen var du än befinner dig om du har en smarttelefon, nätförbindelse och Pihlajalinnas hälsoapp i din telefon. Till en iPhone laddar man appen från App Store och till en Android-apparat från Google Play.

Gör såhär:
1. Ladda först ner Pihlajalinna-appen gratis från App Store eller Google Play.
2. Identifiera dig med dina nätbankskoder.
3. Första gången ska du skapa en egen PIN-kod med vilken du i fortsättningen loggar in dig på tjänsten.
4. Nu kan du börja ditt första distansmottagningsbesök.